blogy logo
login PRIHLÁS SA
BLOG m4ro
ČLÁNKY
DISKUSIE
1
SLEDUJETE BLOG
Vitajte na mojom blogu
M4rO



Crysis 3: dojmy z multiplayerovej bety
pridal M4rO 18.2. 2013 o 20:09



Tým najlepším spôsobom ako nalákať potenciálnych hráčov na hru, je dať im vyskúšať daný kúsok ešte pred vydaním. To sa podarilo aj v prípade Crysis 3. V dňoch od 29. Januára do 12. Februára bola na všetkých platformách spustená otvorená multiplayerová betaverzia, a tak ako mnoho fanúšikov série Crysis, aj ja som sa týchto dní už nevedel dočkať.

 

Multiplayerové boje sa odohrávali na dvoch mapách v zničenom New Yorku, ktorý bol uzavretý a izolovaný pomocou obrej priehľadnej konštrukcie nazvanej kopula slobody. V jej vnútri nadobro prevzala moc príroda. Ulice veľkomesta zaplavili rieky, pokrýva ich hustá vegetácia a pripomínajú skôr dažďový prales, než mesto. Dizajn oboch máp je tejto katastrofe prispôsobený.

 

Prvá mapa nesie názov Airport. Jedná sa o zničené letisko ktorému dominuje vrak dopravného lietadla, na ktoré je možné vyliezť alebo vojsť do jeho vnútra. Okrem neho tu nájdeme malú halu, pomerne veľkú vonkajšiu časť a menší systém kanálov.

 

Mne osobne viac sadla druhá mapa, ktorá sa volá Museum. Dlhé roky chátrajúca, zatopená a polorozpadnutá budova jedného z New Yorkských múzeí uprostred močarísk ponúka ostré prestrelky na niekoľkých podlažiach a priestor pred ňou, kde vo váš prospech hrajú trosky budovy a husté vetvy stromov.

 

Dôležitou stránkou betaverzie sú módy. Ten prví nesie názov Hunter. Dvojica hráčov sa premení na lovcov (Hunterov), s permanentnou neviditeľnosťou. Do rúk dostávajú luk, s ktorým lovia jednotky CELL, teda ostatných hráčov. Tí sa snažia o to, aby do uplynutia dvojminútového limitu zostal aspoň jeden na žive. Háčik je v tom, že každý zabitý z jednotiek CELL sa vracia do hry v podobe lovca. Postupom času sa tak pomer síl prevažuje na stranu neviditeľných hunterov. Napätie a adrenalín v tomto režime nechýbajú -počet lovcov rýchlo rastie, váš detektor pohybu niečo zachytil, no do konca kola zostáva už len pár sekúnd ... Vašou úlohou je používať všemožné taktiky k prežitiu alebo zlikvidovaniu.

 

Druhý režim sa volá Crash Site. Na mapu sú z lietadiel v náhodnom poradí zhadzované výsadkové moduli ktoré sa dva tými snažia obsadiť a čo najdlhšie udržať pod svojou kontrolou, za čo dostávajú body. Kto ako prvý nazbiera 200 bodov –vyhráva. Gameplay tiež ozvláštňuje bojové vznášadlo lietajúce po vopred stanovenej trase. Po stranách má pripevnené ťažké guľomety ku ktorým sa pri troche šťastia dostanete a dáte súperom okúsiť chuť olova. Nachádza sa tu aj Pinger ktorý taktiež môžete ovládať, no jeho slabinou je, že pri správnom postupe sa k vám môže dostať nepriateľ a to znamená vašu okamžitú smrť.

 

Na konzolách môže naraz hrať 12 hráčov, v prípade PC verzie až 16 hráčov v jednom zápase. Do hry nastupujete ako jeden zo štyroch classov: Gunner, Assault, Scout a Sniper. Každý z nich má rozdielne zbrane a vybavenie. Ak nazbierate dosť XP bodov, môžete si vytvoriť vlastné kombinácie zbraní a následne ich upragovať, rovnako ako schopnosti a nanooblek.

 

Multiplayer v Crysis 3 vyzerá veľmi zaujímavo. Plnú verziu si budeme môcť zahrať už 22. Februára, kedy hra vychádza a to na PS3, Xbox360 a PC.



Prístupov 1872
Kvalita článku
(95%) hlasov 2

PRÍSPEVKY
SLEDUJETE
Prosím prihláste sa pre možnosť pridania komentáru.
Prihláste sa, alebo použite facebook login facebook login
ĎALŠIE ČLÁNKY V BLOGU
Crysis 3: dojmy z multiplayerovej bety
[ 18.2.2013] (príspevkov 1)